Fordelene ved stigende fokus på analytics og business intelligence

Sådan kan du optimere din forretning med Analytics og Business Intelligence i Business Central

Dynamics Business Central er en af de førende ERP-løsninger på markedet, der giver virksomhederne en fuldautomatiseret økonomi- og regnskabsstyring, projektopfølgning og lagerstyring. Med den stigende digitalisering af virksomheder og datadrevet beslutningstagning er der et stigende fokus på at integrere analytics og business intelligence (BI) i Dynamics Business Central. I denne artikel vil vi diskutere de vigtigste årsager til det stigende fokus på analytics og BI i Dynamics Business Central, og hvordan det kan gøres.


Hvad er Analytics?

Analytics i Dynamics Business Central, er den proces hvor data indsamles, organiseres og analyseres, for at forstå kundernes og brugernes adfærd. Dette er meget vigtig information, så man har et bedre overblik over hvor i virksomheden man skal optimere, så man kan give kunderne den bedste oplevelse og dermed optimere virksomheden så meget som muligt. 


Hvad er Business Intelligence (BI)?

Med Business Intelligence, kan vi visualisere de data vi har fra analytics og dermed overskueliggøre de opsamlede data. Dette gør det langt lettere at træffe de rigtige strategiske beslutninger, samt bliver det lettere at få overblik over potentielle forretningsmuligheder. 


Hvad er årsagen til den øgede interesse for analytics og BI?

  1. Data-drevet beslutningstagning

Årsagen til den stigende fokus på analytics og BI, er at anvendelsen af data-drevet beslutningstagning er steget markant de sidste par år. Derfor er den store kunst i dag, at benytte disse data, på den mest gavnlige måde for virksomheden, så den enkelte virksomhed kan optimere og effektivisere på den bedst mulige måde. 


  1. Øget konkurrenceevne

En af de væsentlige grunde til det stigende fokus på analytics og BI er den øgede fordel det har, når det kommer til konkurrence på markedet. Virksomheder, der kan analysere og forudsige markedstendenser og kundernes adfærd, har en kæmpe konkurrencefordel i sammenlignet med deres konkurrenter. Analytics og BI, kan hjælpe virksomheder med at identificere områder, hvor de kan forbedre effektiviteten og reducere omkostningerne, samt forudsige tendenser i markedet, hvilket er et kæmpe plus for virksomheden.


Hvordan kan Dynamics Business Central integreres med analytics og BI?

  1. Power BI-integration

En af de mest almindelige metoder til integration af Dynamics Business Central med BI er ved hjælp af Microsoft Power BI. Power BI er en cloud-baseret løsning, der giver virksomheder mulighed for at analysere og visualisere deres data på en let og forståelig måde. Ved at integrere Dynamics Business Central med Power BI kan virksomhederne oprette avancerede rapporter og dashboards, der kan give et mere detaljeret overblik over deres forretningsprocesser og resultater.


  1. Integrering med tredjeparts-applikationer

En anden måde at integrere Dynamics Business Central med analytics og BI, er ved at bruge tredjeparts applikationer. Der er mange BI-løsninger på markedet, der kan integreres med Dynamics Business Central, for at give virksomhederne et mere detaljeret overblik over deres data og processer. Disse tredjepartsapplikationer kan omfatte alt fra avancerede rapporteringsværktøjer til forudsigelsesmodeller og machine learning-algoritmer.


  1. Forbedret rapportering

Dynamics Business Central kan også tilpasses til at generere avancerede rapporter og dashboards. Virksomheder kan tilpasse de standardrapporter, der følger med Dynamics Business Central, så de kan oprette avancerede rapporter, der giver mere detaljerede oplysninger om deres forretningsprocesser og resultater. Dette kan gøres ved hjælp af forskellige rapportværktøjer, der er inkluderet i Dynamics Business Central, ellers kan man bruge tredjeparts rapportværktøjer. 


Konklusion

I denne artikel, har vi kigget nærmere på Analytics og Business Intelligence i Business Central og de forskellige fordele der er ved disse værktøjer, når det kommer til optimering af sin forretning. Med analytics kan vi opsamle de vigtige data om vores kunder og med BI kan vi visualisere disse data, så vi kan tage bedre beslutninger.

Alt i alt giver både analytics og BI muligheden for at optimere og effektivisere forretningen, du sparer tid og penge, samt kan du nemt og hurtigt se hvor i virksomheden der skal optimeres. 


Er der noget vi kan hjælpe med?
Lad os tage en uforpligtende snak

WeCode A/S

Thorsgade 59, 2.sal
2200 København N
Danmark

info@wecode.dk
(+45) 71 74 32 42

© 2023 WeCode A/S

CVR: 37496510

Er der noget vi kan hjælpe med?
Lad os tage en uforpligtende snak

WeCode A/S

Thorsgade 59, 2.sal
2200 København N
Danmark

info@wecode.dk
(+45) 71 74 32 42

© 2023 WeCode A/S

CVR: 37496510

Er der noget vi kan hjælpe med?
Lad os tage en uforpligtende snak

WeCode A/S

Thorsgade 59, 2.sal
2200 København N
Danmark

info@wecode.dk
(+45) 71 74 32 42

© 2023 WeCode A/S

CVR: 37496510